top of page

Panasz és indulatkezelés felkészülten - HORNYÁK MARIANN

*Mit kezdjünk a ránk zúduló panaszáradattal? (Szülőknek, pedagógusoknak, segítő szakembereknek, tanulócsoportban dolgozóknak)*
"Van olyan, hogy minden rózsaszínű és olvadósrágó-szagú. Van, amikor nem. Ilyenkor vagy a "szaranya, szarapa". Nem, nem vagy."

HM_portré.jpg

 Tematika 

 Előadók 

 Hely és idő 

 Jegyek 

Miről szól a képzés?

Hornyák Mariann, az inkluzív Kék Erdő Tanulókör alapítója és szakmai vezetője saját tapasztalatait osztja meg velünk.

Hozz egy problémát, dobd be a közösbe, és menj haza a megoldással! Mindez tanulóköri környezetben, szabad tanulás eszközeivel, olyan kommunikációs módszerekkel, amelyeket az FBI is alkalmaz túsztárgyalás során. Ha nekik működik, akkor egy aggódó szülő is kezelhetővé válhat!

Van olyan, hogy minden rózsaszínű és olvadósrágó-szagú. És van, amikor nem. Hirtelen kiderül, hogy az eddig tökéletes gyerek elromlott, és véletlenül a diagnózisa is felsejlik a múlt messzi homályából. Egyik napról a másikra felismered, hogy a mindig bólogató, támogató anyuka valójában nem is érti, hogy miről beszélsz 11 hónapja. Elérkezik december, és az addig szabadtanuláshívő hippik bestresszelnek a jegyeken, és már nem is vagy annyira szimpi vezér. Miért reklamálnak a szülők? Miért lett a tökéletes gyereknek dühkitörése? Vannak napok, amikor működik a gyerek, nyoma sincs problémának, máskor pedig előzmények nélkül elszalad mellőled az úton vagy egyszerűen csak nem hajlandó az asztalhoz odaülni veled. Esetleg szinte átmenet nélkül vágja földhöz az új világítós földgömböt és ordít teli torokból az óraadó tanárral, vagy veled, az általad gondosan felépített meleg otthonban. Miért van ez így? Mi okozza?  És főleg: mit tudsz tenni TE?"
( Mariann Hornyák)

Nem esne nehezemre fokozni a kérdésáradatot. Ha úgy érzed, itt az idő, és végre nem kell titkolnod, hogy egyedül küzdesz ugyanezzel; nos nem kell magányosan megoldanod.  Az én gyerekem is földre veti magát a boltban, a tied is. Te se nézzél megvetően, én se nézek, mert mi tudjuk már, hogy nem vagyunk mintaszülők, mert nincs olyan. Csak olyanok, akik megpróbálunk erőnkön felül a legjobbat kihozni magunkból.

Amit biztosan ígérünk, hogy - szokás szerint - sokat fogsz nevetni, de ha mégsem, akkor beválthatod a 100% jókedv garancia kupont, amelyet a bejáratnál osztunk ki érkezéskor :)


 

Hely és idő

Helyszín:

ReSuli Módszertani Központ

H - 1077 Budapest, Rózsa u. 22.

Időpont: jelenleg nincsen

bottom of page