top of page
  • ReSuli

Kezdjetek mesélni, hogy legyen miből élni!

Alaptételként barátkozzunk meg azzal a gondolattal, hogy mesélni (énekelni, rajzolni, táncolni) a gyermekek 98%-a tud és szeret. Hogy fordulhat elő mégis, hogy felnőttkorára az emberek 98% elérkezik ahhoz a meggyőződéshez, hogy nem tud mesélni (énekelni, rajzolni, táncolni – és még sok minden mást sem)? Mi történik útközben?Emlékszel, gyermekkorodban hogyan születtek meg a történetek benned? Színesek voltak, izgalmasok, határtalanok, félelmetesek, varázslatosak, változékonyak … lehettél benne a lovag, a ló, a gonosz, a megmentő, a kígyó, vagy akár a virág is ... akár egy időben … semmi sem volt lehetetlen!

A Mesei vándorút egynapos workshopon Kerekes Vali elvezetett minket a mesék birodalmába, hogy felfedezzük: a nagy vándorútnak a „nulladik kilométerköve” mindenkor a bensőnkben található. Innen indul, és ide érkezik vissza a legkisebb királyfi és királylány, miután kiállta a külvilág megpróbáltatásait.

„Az érdeklődő és lelkes résztvevőkkel elindultunk egy közös mesei vándorúton, segítve és támogatva egymást. Egyszerre lehettünk hősök, segítőkés visszavárók. A közös megélés adta felszabadulás újabb utakra indított engem és reményeim szerint a velem tartó mesei vándorokat is.” Kerekes Vali a workshop után.

mesék * szimbólumok* szerepjátékok * sok nevetés * elmélyülés * felismerések * emlékezés * elhatározások * megújulás * bátorság felébresztése * eszköztár * inspirációk


Mind mindig, leghitelesebb tanítóink megint a jelenlévő gyermekek voltak, akik tekintetükkel, mosolyukkal, töretlen jelenlétükkel, és spontán történeteikkel, játékaikkal mutatták, mire kellene nekünk emlékeznünk, mit kellene bennük megőriznünk. Mert mesélni, énekelni, rajzolni, táncolni minden kisgyermek tud. 😊

Villáminterjú – három kérdés, amit nem tudtunk magunkban tartani :)

Ha kapnál egy varázspálcát, és csak egyetlen dologra használhatnád, mi lenne az? Mindenkinek adnék egy Mars szeletet. Vagyis egy szelet Marsot! Minden gyermek megérdemli azt a lelkesedést, azt a szabadságot, azt a törődést, amit a Mars Tanulócsoport gyermekei kapnak. Hogy ne vegyék el a kedvüket a tanulástól, hogy ne legyenek kényszerítve, fenyítve, megtörve. Tényleg minden gyermek ezt érdemelné.


Hogy hívják a sárkányodat? Megalkuvás.

Ha lenne egy hétmérföldes csizmád, hova szeretnéd, hogy elrepítsen? Visszamennék a múltba, egy bizonyos napra, és ott hosszabban elidőznék.Az életképeket szívből köszönjük Szöllősi Mátyásnak.

10 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page