top of page
  • ReSuli

Szakmai önismeret

Kovács Dani "Szakmai önismeret" workshopjával indult a ReSuli Informális Pedagógusképző.



2018. szeptember 15-én Kovács Dani: Szakmai önismeret egynapos workshopjával elindult a ReSuli Informális Pedagógusképzés 2018/2019 szezonja.


Mit ígért nekünk Dani? Azt, hogy a nap első felében feltárjuk a személyes erősségeinket, majd dramatikus elemekkel egyenként ránézünk, hol és merre tart az utunk segítőként, tanulásszervezőként. Hogy a nap végére tisztábban látjuk saját céljainkat és belső lehetőségeinket. Pozitív mellékhatásként megismerkedünk csoporttársainkkal, értékes nézőpontokat és impulzusokat adva egymásnak.


Mit kaptunk? Pontosan ezt, mert a ReSuli Informális Pedagógusképzés fontos ismertetője, hogy a képzés előtt ismert legyen a tartalom, és ahhoz a képzést vezető tréner tartsa is magát, természetesen a résztvevők személyére, egyéni igényeire, kérdéseire, aktuális kihívásaira reflektálva.

Dani intenzív személyes jelenlétében, és az egymás iránt fenntartások nélkül kialakult bizalmi körben elmélyült és őszinte munkát tudtunk végezni. A Mars Tanulócsoport frissen átadott Rózsa utcai helyszíne napsütötte, békés, kényelmes fizikai környezetet biztosított ahhoz, hogy fizikailag is jól érezzük magunkat. A helyszínen a Lelkesedés*Tanulás*Szabadság Kiadó könyvei és a Dani által ajánlott "Melegszívű fegyelmezés" könyv kedvezményes áron voltak elérhetők a résztvevőknek.

„Jártam iskolákban, ahol az elhivatott tanárok a gyerekek értékes figyelmét kötötték le élményekkel, leleménnyel és alkotókedvvel. Ugyanezen tanárok ezt követően a heti találkozójukon órákig vitáztak semmiügyeken és csüggedten hazakullogtak. Hová illan a kapcsolódás egymáshoz és saját magukhoz, amikor a gyerekek hazamennek?

Szeptember második szombatján értékes időt töltöttünk el és fordítottunk saját magunk boldogulására tíz tanártársammal a Resuli képzésén. Ehhez minden feltétel adott volt a Mars tanulócsoport új, Rózsa utcai épületében.” - írta Dani a képzést követően.


Villáminterjú - avagy 3 kérdés, amit nem tudtunk magunkban tartani :)

Tréneri bemutatkozásodban azt írtad, zen gyakorló vagy. Mit jelent ez 2018-ban, Budapesten?

Egy sallangmentes lelki utat, amit viszont minden nap gyakorolni kell. Csendes, aktív hátteret.


Miből tennél többet a mai világba?

Csendet.


Ha ma délután megkérdeznénk fiaidat az édesapjukról, szerinted mit mondanának?

Azt, hogy sokat játszom velük … hogy szeretem a sportot és a természetjárást … és, hogy holnap megyünk gombászni a Mátrába.

Kovács Dani legközelebb 2019. februárban tart workshopot a ReSuli Informális Pedagógusképzőben.




A fotón: Illés, a workshop legifjabb résztvevője

5 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page